Vastaanottoaikoja joudutaan siirtämään koronarokotusten takia

Julkaistu 6.4.2021 klo 14.19

Seututerveyskeskus saa tällä viikolla huomattavasti suuremman erän koronarokoteannoksia kuin aikaisemmin. Rokoteannoksia saadaan 3478, jotka on pistettävä viikon sisällä.

Tämän takia joudumme siirtämään neuvoloihin ja vastaanotolle varattuja kiireettömiä aikoja, sillä työntekijöitä tarvitaan toteuttamaan näitä rokotuksia. Siirrettävistä ajoista ilmoitetaan asiakkaille henkilökohtaisesti.

Soitamme rokotusvuorossa oleville ikäjärjestyksessä vanhimmasta ikäluokasta alkaen rokotusajan sopimiseksi. Rokotusaikaa ei tässä vaiheessa voi varata itse.

Isoin osa nyt saatavasta rokote-erästä on AstraZenecan rokotetta, jolla tämän hetkisen THL:n ohjeen mukaan voidaan rokottaa yli 65 vuotta täyttäneitä. Kaikki käytössä olevat eri lääkevalmistajien koronarokotteet suojaavat tehokkaasti vakavalta koronainfektiolta, minkä takia rokotteen ottamista suositellaan vahvasti. Rokotteen merkkiä ei voi itse valita, vaan rokotuksissa käytetään kulloinkin saatavilla olevaa rokotetta.

Myös tulevilla viikoilla rokoteannokset tulevat olemaan aiempaa suurempia, mikä voi tilapäisesti vaikuttaa kiireettömien vastaanottoaikojen toteuttamiseen.

THL:n tavoitteena on saada annettua kaikille yli 70-vuotiaille ensimmäinen rokoteannos huhtikuun puoleen väliin mennessä, mikä näillä rokotemäärillä on mahdollista toteutua myös Seututerveyskeskuksen kunnissa.