Seututerveyskeskus ottaa käyttöön virtsatietulehduksen sähköisen oirearvion

Julkaistu 23.8.2021 klo 8.00

Omaolo.fi-palvelun virtsatietulehduksen oirearvio otetaan Seututerveyskeskuksessa käyttöön 25.8. alkaen. Seututerveyskeskuksen alueen kuntalaisena voit tehdä virtsatietulehduksen oirearvion milloin vain, kun koet tarvitsevasi oireisiisi terveydenhuollon apua.

Oirearvio kyselee esitietoja, jotka auttavat terveydenhuollon ammattilaista arvioimaan hoidon tarvetta ja sen kiireellisyyttä. Oirearvion tulokset voi tarvittaessa lähettää ammattilaiselle vahvan Suomi.fi-tunnistautumisen kautta. Oirearvion kautta voit saada tarvitsemasi avun sujuvasti sähköisesti.

Virtsatietulehduksen oirearvio löytyy osoitteesta: https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/21

Voit käyttää virtsatietulehduksen oirearviota, jos sinulla on kirvelyä virtsatessa tai tihentynyttä virtsaamistarvetta. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi sitä, että joudut käymään vessassa useammin kuin normaalisti. Kysely on tarkoitettu 18–75-vuotiaille naisille, sillä se perustuu kyseisestä ikäryhmästä kerätylle tutkimustiedolle.

Muiden ikäryhmien ja miesten kohdalla tarvitaan terveydenhuollon ammattilaisen tekemää arviota oireiden laadusta ja tarvittavasta hoidosta. Näissä tapauksessa voit kuvata oireesi täyttämällä Omaolon yleisen oirekyselyn: https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/268.

Oirearviokysely auttaa sinua arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon sinun tulee hakeutua sekä miten voit hoitaa oirettasi itse. Kysely perustuu tutkittuun tietoon, kuten Käypä hoito -suosituksiin. Huom. Jos tunnet olosi todella heikoksi tai epäilet olevasi vakavasti sairas, älä täytä oirearviota vaan ota heti yhteyttä päivystykseen tai soita 112.

Lue lisää Omaolo-palvelusta: https://www.omaolo.fi/

Omaolon palveluja laajennetaan Seututerveyskeskuksessa vähitellen.