Seututerveyskeskuksen terveysasemien toiminta kesällä 2022

Julkaistu 23.5.2022 klo 8.51

Kaikkien Seututerveyskeskuksen terveysasemien palvelunumerot ovat toiminnassa arkisin virka-aikana koko kesän ajan. Alla on listattuna toiminnan muut poikkeukset terveysasemittain.

Laboratorio- ja kuvantamispalvelut toimivat ajanvarauksella. Käytäthän maskia ja huolehdit käsihygieniasta ja turvaväleistä myös kesän aikana meillä asioidessasi.

Joutsa, Keuruu ja Laukaa

Joutsan, Keuruun ja Laukaan terveysasemien päivystys-, kiire- ja infektiovastaanotto, suun terveydenhuolto, fysioterapiapalvelut, neuvolat sekä sairaalaosastot toimivat läpi kesän. Kiireetöntä vastaanottoa tarjotaan resurssien mukaan hoidon tarpeen arvion perusteella.

Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, terveysasemalle tulosta on aina sovittava etukäteen.

Keuruun ja Laukaan sairaalaosaston sairaansijoja vähennetään toimintojen varmistamiseksi ajalle 30.5.–21.8. niin että Keuruulla on käytössä 20 ja Laukaassa 19 sairaansijaa. Joutsan sairaalaosastolla on läpi kesän käytössä normaalistikin käytössä olevat 15 sairaansijaa.

Konnevesi, Petäjävesi ja Toivakka

Konneveden ja Petäjäveden terveysasemilla on hoitajan vastaanottoa arkisin maanantaista perjantaihin läpi kesän. Lääkärin vastaanottoa, neuvolatoimintaa, fysioterapiapalveluita ja suun terveydenhuollon toimintaa on rajoitetusti.

Toivakan terveysasemalla on kesän aikana hoitajan vastaanottoa ja neuvolatoimintaa rajoitetusti. Suun terveydenhuolto ja fysioterapiapalvelut toimivat normaalisti.

Näillä terveysasemilla on vastaanottoja vain etukäteen sovitusti ja lääkäripäivystys hoidetaan isommilla terveysasemilla.

Luhanka, Lievestuore, Haapamäki ja Multia

Luhangan, Lievestuoreen ja Haapamäen terveysasemilla ei ole vastaanoton, suun terveydenhuollon ja fysioterapian palveluita eikä neuvolan toimintaa 27.6.–31.7. aikana. Luhangassa toimii näytteenotto 6.7. ja 20.7. (viikot 27 ja 29). Luhangassa ei ole näytteenottopäivinä hoitajan vastaanottoa eikä lääkäriä.

Multian terveysasema on suljettuna 4–31.7. Lääkäripäivystys hoidetaan isommilla terveysasemilla.

Koronarokotukset

Koronarokotukset jatkuvat koko kesän ajan ja niiden etenemisestä tiedotetaan Seututk.fi-sivustolla ja paikallislehdissä. Terveysasemille varatut koronarokotukset toteutetaan sovittujen aikojen mukaisesti, vaikka muu toiminta olisi tauolla. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Päihde- ja mielenterveyspalvelut

Yli 18-vuotiaiden päihde- ja mielenterveyspalveluiden hoidon tarpeen arviointi p. 014 269 8479 on avoinna koko kesän maanantaista torstaihin klo 8–15.30, perjantaisin klo 8–14.30.

Puhelinnumero palvelee kaikkia Seututerveyskeskuksen kuntia kaikissa yli 18-vuotiaiden päihde- ja mielenterveyspalveluihin liittyvissä asioissa niin asiakkaita, ammattilaisia kuin yhteistyökumppaneita.