Koronarokotukset Seututerveyskeskuksessa ja siihen kuuluvissa kunnissa (päivitetty 7.5.)

Julkaistu 16.3.2021 klo 8.00

Seuraa tästä tiedotteesta, miten rokotukset etenevät ja minkä ikäryhmän ajanvaraus on käynnissä. Päivitämme tiedotetta aina tiistaisin ja perjantaisin.

---

Seututerveyskeskuksessa rokotusvuorossa ovat:

 • Yli 60-vuotiaat perusterveet 
 • Yli 16-vuotiaat riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat
 • Yli 65-vuotiaista iso osa on rokotettu. Jos et vielä ole saanut rokotusta ja sen haluat, voit varata ajan sähköisesti tai soittaa numeroon 014 269 0540, viikolla 19 ke ja pe klo 8-11.

Keskiviikkona 12.5. avataan ajanvaraus 50-59-vuotiaille perusterveille.
Torstaina 20.5. avataan ajanvaraus 40-49-vuotiaille perusterveille.
Torstaina 27.5. avataan ajanvaraus 30-39-vuotiaille perusterveille.

Vältäthän soittamasta vastaanottojen ja terveysasemien päivystyksen puhelinnumeroihin rokotusasioissa.  

Seututerveyskeskuksen kuntien asukkaiden tulee varata rokotusajat omasta kotikunnastaan. Ulkopaikkakuntalaisten (myös kesämökkiläisten) rokotukset hoidetaan THL:n ohjeen mukaan omasta kotikunnasta. 

Sähköinen ajanvaraus

Rokotusvuorossa olevat voivat varata rokotusajan sähköisesti osoitteesta: https://oma.hyvis.fi/group/keski-suomi/ajanvaraus. Jos sinulla ei ole mobiili- tai pankkitunnuksia tai olet vaihtanut terveyskeskuspalvelusi Seututerveyskeskukselle eri kunnasta, voit varata ajan soittamalla 014 269 0540, viikolla 19 ke ja pe klo 8-11.

Sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä esiintyy ajoittain hitautta suuren kuormituksen vuoksi. Maltathan odottaa rauhassa sivun latautumista tai voit yrittää myöhemmin uudelleen.

 • Viikon 19 rokotusajat ovat varattavissa.
 • Viikon 20 ajat ovat varattavissa keskiviikosta 12.5. alkaen

Tarvittaessa tavoittelemme rokotettavia puhelimitse, jos rokotusaikoja jää vapaaksi. Soitamme rokotuspuheluja pääasiassa maanantaista lauantaihin klo 8-18. Puhelu tulee 014 -alkuisesta numerosta. Jos emme tavoita asiakasta ensimmäisellä soitolla, yritämme soittaa myöhemmin uudestaan, yhteensä enintään kolme kertaa.

Rokotteen saaneille suositellaan edelleen maskien käyttöä, turvavälejä sekä hyvän käsi- ja yskimishygienian noudattamista.

Rokotusajan peruminen

Sähköisesti varatut ajat voi perua sähköisen järjestelmän kautta.

Jos rokotettava joutuu perumaan puhelimitse varatun ajan, perumisesta voi ilmoittaa numeroon 014 269 0540, ma-pe klo 8-11.

Koronapuhelin

Muissa korona-asioissa palvelee koronapuhelin p. 014 269 8180 arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Tästä, eikä muistakaan terveysaseman puhelinnumerosta voi varata rokotusaikoja. Koronapuhelin ei palvele rokotusasioissa.

AstraZenecan rokote

AstraZenecan rokotteen hyödyt ovat paljon suuremmat kuin siihen liitetyt mahdolliset harvinaiset haitat. Koronaan liittyvä vakavan sairauden riski rokotteen ottamiseen verrattuna on erittäin paljon suurempi. AstraZenecan rokotteen suojateho vakavaa koronainfektiota vastaan on erinomainen.

THL:n mukaan AstraZenecan rokotteen käyttö jatkuu toistaiseksi Suomessa 65 vuotta täyttäneillä ja sitä vanhemmilla, sillä tämän ikäisillä verisuonitukoksia ei ole todettu. Varovaisuusperiaatteen vuoksi AstraZenecan rokotetta ei kuitenkaan anneta niille 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet harvinaisen aivolaskimotukoksen eli sinustromboosin (alle 60 tapausta Keski-Suomessa) tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian eli verihiutaleniukkuuden (HIT). Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoveritulppa tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este AstraZenecan rokotteen antamiselle. Lue aiheesta tarkemmin THL:n sivuilta.

Rokotusten eteneminen

Rokotukset etenevät väestöryhmittäin THL:n ohjeiden mukaisesti sitä mukaa kun rokotteita saadaan.

Seututerveyskeskuksen kunnissa edetään saman tahtisesti niin, että kussakin kunnassa on samat väestöryhmät ja ikäluokat samaan aikaan rokotusvuorossa. Katso tarkempi väestöryhmittäinen listaus alta.

Rokotetehon varmistamiseksi tarvitaan kaksi rokoteannosta, niin että tehosterokote annetaan 12 viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta. Tehosterokotteessa käytetään samaa rokotemerkkiä kuin ensimmäisessä rokotteessa, paitsi alle 65-vuotiaat AstraZenecan rokotteen saaneet saavat muuta merkkiä.

Rokotukset on toteutettu ja toteutetaan seuraavassa väestöryhmäjärjestyksessä kaikille halukkaille:

1. Infektiopotilaita hoitavat lääkärit, hoitohenkilökunta ja koronanäytteenottajat

 • Rokotus ja tehosterokotus annettu koko Seututerveyskeskuksen alueella lähes 100 %:lle. Myös uudet työntekijät rokotetaan.

2. Ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asukkaat sekä koronarokottajat

 • Rokotus ja tehosterokotus annettu koko Seututerveyskeskuksen alueella
  lähes 100 %:lle. Myös uudet työntekijät rokotetaan.

3. Yli 70-vuotiaat ja heidän kanssaan asuva omaishoitaja tai puoliso (1 hlö), alkaen yli 80 vuotiaista 

 • Ensimmäinen rokotus yli 70-vuotiaille annettu koko Seututerveyskeskuksen alueella lähes 100 %:lle. 

4. Alle 70-vuotiaat riskiryhmät 1 ja 2

 • Ensimmäinen rokotus 16 - 69 -vuotiaille riskiryhmässä 1 ja 2 annettu koko Seututerveyskeskuksen alueella n. 75 %:lle.

5.  Muu sote-henkilökunta sekä muu väestö

 • Rokotukset ja ajanvaraus käynnissä ikäryhmittäin.

Riskiryhmät 1 ja 2

Katso tarkempi listaus: Thl.fi