Koronarokotukset Seututerveyskeskuksessa ja siihen kuuluvissa kunnissa (päivitetty 27.7.)

Julkaistu 16.3.2021 klo 8.00

Seuraa tästä tiedotteesta, miten rokotukset etenevät ja minkä ikäryhmän ajanvaraus on käynnissä.  Päivitämme tiedotetta viikoittain tiistaisin.

---

Terveysasemien ja päivystyksen puhelimet ovat olleet pahoin ruuhkautuneet. Vältäthän soittamasta vastaanottojen ja päivystyksen puhelinnumeroihin rokotusasioissa.

Seututerveyskeskuksessa rokotusvuorossa ovat:

Koronan deltamuunnos on lähiaikoina levinnyt erityisesti nuoremmassa väestössä. Rokote suojaa tartunnalta ja vakavalta koronainfektiolta. Siksi kannustamme kaikkia, erityisesti nuoria, ottamaan koronarokotteen epidemian haltuun saamiseksi. 

Rokotusajanvaraus

12-15-vuotiaiden rokotusaika varataan vanhempien toimesta vain puhelimitse 014 269 0540, to-pe klo 8-11.

Muita ikäryhmiä suositellaan varaamaan rokotusaika ensisijaisesti sähköisesti osoitteesta: https://oma.hyvis.fi/group/keski-suomi/ajanvaraus. Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollista esimerkiksi pankkitunnusten puuttumisen takia, voit soittaa numeroon 014 269 0540, to-pe klo 8-11.

Sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä esiintyy ajoittain hitautta suuren kuormituksen vuoksi. Maltathan odottaa rauhassa sivun latautumista tai voit yrittää myöhemmin uudelleen.

Petäjäveden ja Multian 28.6.-1.8. rokotukset siirtyvät Keuruun terveysasemalle

Multian terveysasemalla on putkiremontti 28.6.-1.8., minkä aikana terveysasemalla ei voi järjestää rokotuksia. Myös Petäjäveden terveysasemalle 28.6.-1.8. sovitut rokotukset joudutaan siirtämään resurssisyistä annettavaksi Keuruun terveysasemalla.

Varatut rokotusajat ja -päivät säilyvät ennallaan. Ajan varanneille ilmoitetaan rokotuspaikan muutoksesta henkilökohtaisesti.

Petäjäveden ja Multian asukkaat voivat tehdä 28.6.-1.8. väliselle ajalle rokotusajanvarauksen Keuruun terveysasemalle.

Rokotusajan peruminen

Sähköisesti varatut ajat voi perua sähköisen järjestelmän kautta.

Puhelimitse varatun rokotusajan voi perua numerosta p. 014 269 0544 ma-pe klo 8-10. Tämä numero on tarkoitettu vain ajan peruutuksia varten.

Muita rokotuksiin liittyviä ohjeita

Seututerveyskeskuksen kuntien asukkaiden tulee varata rokotusajat vain omasta kotikunnastaan. Ulkopaikkakuntalaisten (myös kesämökkiläisten) rokotukset hoidetaan THL:n ohjeen mukaan omasta kotikunnasta.

Jos rokotettavan työterveyshuollolla on sopimus rokotuksista Seututerveyskeskuksen kanssa, työntekijä voi valita joko työterveyshuollosta tai kotikunnasta.

Tarvittaessa tavoittelemme rokotettavia puhelimitse, jos rokotusaikoja jää vapaaksi. Soitamme rokotuspuheluja pääasiassa maanantaista lauantaihin klo 8-18. Puhelu tulee 014 -alkuisesta numerosta. Jos emme tavoita asiakasta ensimmäisellä soitolla, yritämme soittaa myöhemmin uudestaan, yhteensä enintään kolme kertaa.

Rokotteen saaneille suositellaan edelleen maskien käyttöä, turvavälejä sekä hyvän käsi- ja yskimishygienian noudattamista.

Rokotetehon varmistamiseksi tarvitaan kaksi rokoteannosta, niin että tehosterokote annetaan 12 viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta. Tehosterokotteessa käytetään samaa rokotemerkkiä kuin ensimmäisessä rokotteessa, paitsi alle 65-vuotiaat AstraZenecan rokotteen saaneet saavat muuta merkkiä.

Koronapuhelin

Muissa korona-asioissa palvelee koronapuhelin p. 014 269 8180 arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Tästä, tai muista terveysaseman puhelinnumerosta ei voi varata rokotusaikoja. Koronapuhelin ei palvele rokotusasioissa.  

Koronarokotustodistukset

Yleensä koronarokotustodistus on saatavilla Omakannasta viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta. Lisätietoja: Thl.fi.

Jos sinulla on kysyttävää omasta koronarokotustodistuksesta, voit jättää soittopyynnön numeroon 014 269 0540, to-pe klo 8-11.

AstraZenecan rokote

AstraZenecan rokotteen hyödyt ovat paljon suuremmat kuin siihen liitetyt mahdolliset harvinaiset haitat. THL:n mukaan AstraZenecan rokotteen käyttö jatkuu toistaiseksi Suomessa 65 vuotta täyttäneillä ja sitä vanhemmilla. Lue aiheesta tarkemmin THL:n sivuilta.

Rokotusten eteneminen

THL raportoi koronarokotusten edistymisestä päivittäin: Koronarokotuskattavuus alueittain ja ikäryhmittäin (Thl.fi)

Riskiryhmät 1 ja 2

Katso tarkempi listaus: Thl.fi