Koronarokotukset Seututerveyskeskuksessa ja siihen kuuluvissa kunnissa (päivitetty 19.10.)

Julkaistu 16.3.2021 klo 8.00

Seuraa tästä tiedotteesta, miten rokotukset etenevät ja minkä ikäryhmän ajanvaraus on käynnissä.  Päivitämme tiedotetta viikoittain tiistaisin.

---

Terveysasemien ja päivystyksen puhelimet ovat olleet pahoin ruuhkautuneet. Vältäthän soittamasta vastaanottojen ja päivystyksen puhelinnumeroihin rokotusasioissa.

Seututerveyskeskuksessa rokotusvuorossa ovat:

 • Kaikki yli 12-vuotiaat

Koronan deltamuunnos on lähiaikoina levinnyt erityisesti nuoremmassa väestössä. Rokote suojaa tartunnalta ja vakavalta koronainfektiolta. Siksi kannustamme kaikkia, erityisesti nuoria, ottamaan koronarokotteen epidemian haltuun saamiseksi. 

Alle 30-vuotiaiden miesten rokotukset

THL ohjeistaa tarjoamaan alle 30-vuotiaille miehille vain Biontech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotetta – Modernan Spikevax-rokotteen yhteyttä sydänlihastulehdukseen arvioidaan (Thl.fi).

Jos olet alle 30-vuotias mies ja olet saanut ensimmäisenä annoksena Modernan rokotteen, sinulle varataan tehosterokotukselle Pfizerin rokote, joten sinun ei tarvitse muuttaa saamaasi rokotusaikaa.

Kolmas koronarokoteannos

THL on ohjeistanut kuntia tarjoamaan kolmansia rokoteannoksia voimakkaasti immuunipuutteisille. Seututerveyskeskus ottaa puhelimitse yhteyttä näihin rokotettaviin. Yhteydenotot on aloitettu viikolla 39.

Koronarokotuksia ilman ajanvarausta

Koronarokotteita on nyt hyvin saatavilla, joten järjestämme Seututerveyskeskuksen terveysasemilla rokotuspäiviä myös ilman ajanvarausta. Seuraa tästä tiedotteesta tuoreimmat tiedot tulevista rokotuspäivistä.

 • Ti 19.10. klo 8.30–15.30 Laukaan terveysasema, 1.krs, sininen käytävä
  Rokotetaan n. 100 henkilöä.

 • Ke 20.10. klo 8.30–15.30 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola
  Rokotetaan n. 100 henkilöä.

 • Pe 22.10. klo 911 Toivakan terveysasema
  Rokotetaan n. 40 henkilöä.

 • Pe 22.10. klo 13.3015 Joutsan sote-keskus
  Rokotetaan n. 30
  henkilöä.

 • Ti 26.10. klo 1215.30 Laukaan terveysasema, 1.krs, sininen käytävä
  Rokotetaan n. 60 henkilöä.

 • Ke 27.10. klo 1215.30 Keuruun terveysasema, 2. krs, aikuisneuvola
  Rokotetaan n. 60 henkilöä.

 • Pe 29.10. klo 9–11, Toivakan terveysasema
  Rokotetaan n. 40 henkilöä.

 • Pe 29.10. klo 10.15–11.15, Joutsan sote-keskus
  Rokotetaan n. 20 henkilöä.

 • Pe 29.10. klo 10.30–13 Petäjäveden terveysasema
  Rokotetaan n. 30 henkilöä.

Kaikissa rokotuspäivissä on käytössä Pfizerin rokote.

Ilman ajanvarausta voi tulla ottamaan ensimmäisen rokotuksen tai tehosterokotteen, jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään 6 viikkoa. Vakavasti immuunipuutteisille kolmannen rokotteen saajille soitetaan erikseen rokotusajan sopimiseksi, heitä ei rokoteta ilman ajanvarausta.

Vaikka sinulla olisi jo rokoteaika varattuna myöhemmälle ajankohdalle, voit halutessasi tulla näihin rokotuspäiviin ilman ajanvarausta. Aiemmin varaamasi aika perutaan rokotuksen yhteydessä.

Varauduthan odottamaan vuoroasi rauhassa ja tarvittaessa ulkona, jotta saamme säilytettyä turvavälit sisätiloissa. Muistathan edelleen käyttää maskia.

Koululaisten rokotukset

Seututerveyskeskuksessa 12–15-vuotiaiden rokotukset on aloitettu maanantaina 16.8. Koululaisten rokotukset annetaan pääasiassa kouluterveydenhuollossa. Halutessaan koululaisen rokotukseen voi varata ajan myös terveysasemalta. Myös lukiolaiset ja toisen asteen opiskelijat voivat kysyä rokotusta koulunsa opiskelu- tai kouluterveydenhuollosta tai omalta terveysasemaltaan.

Rokotuspäivät ja käytännön järjestelyt rokotteen saamiseksi ilmoitetaan koulukohtaisesti Wilma-tiedotteena.

Alle 12-vuotiaita ei voida toistaiseksi rokottaa. Rokotuksen saa halutessaan heti 12-vuotta täytettyään tai myöhemmin järjestettävinä rokotuspäivinä.

Rokotuksia voidaan antaa vain isoimmilla kouluilla. Näin taataan, ettei nyt käytettävissä olevien rokotteiden säilyvyyden edellyttämä kylmäketju katkea rokotteita liikuteltaessa, ja että kaikki varatut rokotteet saadaan annettua.

Siksi seuraavien koulujen rokotukset järjestetään isommilla kouluilla tai omalla terveysasemalla:

Joutsa

 • Kurkiauran koulu

Luhanka

 • Luhangan koulu

Toivakka

 • Kankaisten kyläkoulu

Keuruu

 • Einari Vuorelan koulu (Jukojärvi)
 • Pohjoislahden koulu
 • Pihlajaveden koulu

Petäjävesi

 • Kintauden koulu

Laukaa

 • Valkolan koulu
 • Äijälän koulu
 • Haapalan koulu
 • Kuusan koulu
 • Kuhaniemen koulu
 • Vehniän koulu

Konnevesi

 • Hytölän koulu
 • Istunmäen koulu

Katso THL:n yleisötilaisuuden tallenne: Kysy 12–15-vuotiaiden koronarokotuksista! 12.8.2021

Rokotusajanvaraus

Uusien rokotusaikojen sähköinen ajanvauraus on suljettu vähäisen kysynnän vuoksi Konneveden, Multian ja Lievestuoreen terveysasemilta.

Muilla terveysasemilla sähköinen ajanvaraus on edelleen käytössä osoitteessa: https://oma.hyvis.fi/group/keski-suomi/ajanvaraus.

Rokotusajan voi varata mihin tahansa Seututerveyskeskuksen rokotuspisteeseen.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollista esimerkiksi pankkitunnusten puuttumisen takia, voit soittaa numeroon 014 269 0540, ma-ke klo 8–11.

Rokotusajan peruminen

Sähköisesti varatut ajat voi perua sähköisen järjestelmän kautta.

Puhelimitse varatun rokotusajan voi perua numerosta p. 014 269 0544 ma-pe klo 8–10. Tämä numero on tarkoitettu vain ajan peruutuksia varten.

Muita rokotuksiin liittyviä ohjeita

Seututerveyskeskuksen kuntien asukkaat voivat käyttää mitä tahansa Seututerveyskeskuksen rokotuspisteistä.

Jos rokotettavan työterveyshuollolla on sopimus rokotuksista Seututerveyskeskuksen kanssa, työntekijä voi valita, ottaako rokotuksen työterveyshuollosta vai terveyskeskuksesta.

Tarvittaessa tavoittelemme rokotettavia puhelimitse, jos rokotusaikoja jää vapaaksi.

Rokotteen saaneille suositellaan edelleen maskien käyttöä, turvavälejä sekä hyvän käsi- ja yskimishygienian noudattamista.

Rokotetehon varmistamiseksi tarvitaan kaksi rokoteannosta, niin että tehosterokote annetaan 6–12 viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta. Tehosterokotteen voi ottaa myöhemminkin, vaikka suunniteltu rokotusaika olisi mennyt ohi.

Koronapuhelin

Muissa korona-asioissa palvelee koronapuhelin p. 014 269 8180 arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Tästä, tai muista terveysaseman puhelinnumerosta ei voi varata rokotusaikoja. Koronapuhelin ei palvele rokotusasioissa.  

Koronarokotustodistukset

Yleensä koronarokotustodistus on saatavilla Omakannasta viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta. Lisätietoja: Thl.fi.

Jos sinulla on kysyttävää omasta koronarokotustodistuksesta, voit jättää soittopyynnön numeroon 014 269 0540, ma-ke klo 8-11.

Rokotusten eteneminen

THL raportoi koronarokotusten edistymisestä päivittäin: Koronarokotuskattavuus alueittain ja ikäryhmittäin (Thl.fi)