Koronarokotukset Seututerveyskeskuksessa ja siihen liittyvissä kunnissa (päivitetty 12.8.2022)

Julkaistu 16.3.2021 klo 8.00

Seuraa tästä tiedotteesta Keski-Suomen Seututerveyskeskuksen koronarokotusten etenemistä. Tiedotetta rokotusvuoroista päivitetään tarvittaessa.

Keuruun rokotuspiste muuttaa ma 15.8. entisen päiväkeskuksen tiloihin terveysaseman sisäpihalle (Kantolantie 7, Keuruu).

Laukaan rokotuspiste muuttaa ma 15.8. entisen autokoulun tiloihin (Arwidssonintie 15–17 A 10, Laukaa).

THL on antanut 18.7.2022 uuden neljänsiä koronarokotuksia koskevan suosituksen. THL suosittelee, että neljänsiä rokoteannoksia voidaan laajentaa tarjottavaksi tietyille väestöryhmille, kun kolmannesta rokoteannoksesta on kulunut 3 kuukautta. Asiasta lisätietoa oheisesta linkistä (Neljäs koronarokoteannos - Thl.fi).

---

Seututerveyskeskuksessa rokotusvuorossa ovat:

On tärkeä huomioida, että sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta, mikäli sairastetun taudin ja edellisen rokotuksen väli on vähintään 6 viikkoa (Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen? - Thl.fi).

Käytössä olevat rokotteet

Rokotuksissa käytetään saatavuuden mukaan joko Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax -rokotetta. Alle 30-vuotiaille miehille annetaan kuitenkin aina Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokote.

Nuvaxovid-rokotetta voidaan antaa 12 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien ensimmäisiin ja toisiin rokoteannoksiin, joille ei lääketieteellisesti syystä voida antaa Comirnaty- tai Spikevax-rokotetta. Rokotetta voidaan antaa myös muille 12 vuotta täyttäneille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan. Nuvaxovid-rokotetta ei toistaiseksi anneta kolmantena tai neljäntenä annoksena. Nuvaxovid-rokotetta voidaan antaa vain puhelinajanvarauksella Joutsan, Laukaan ja Keuruun rokotuspisteissä.

Lisätietoa koronarokoteannoksista

Muita rokotuksiin liittyviä ohjeita

Seututerveyskeskuksen kuntien asukkaat voivat käyttää mitä tahansa Seututerveyskeskuksen rokotuspisteistä.

Jos rokotettavan työterveyshuollolla on sopimus rokotuksista Seututerveyskeskuksen kanssa, työntekijä voi valita, ottaako rokotuksen työterveyshuollosta vai terveyskeskuksesta.

Rokotuspisteiden käyntiosoitteet

Joutsa ja Luhanka: Joutsan sotekeskus, Myllytie 12, Joutsa

Keuruu: Entinen päiväkeskus, terveysaseman sisäpiha, Kantolantie 7, Keuruu

Konnevesi: Konneveden neuvola, Maijankuja 2, Konnevesi

Laukaa: Entinen autokoulu, Arwidssonintie 15–17 A 10, Laukaa

Multia: Multian terveysasema, Nehentie 2, Multia

Petäjävesi: Petäjäveden terveysasema, Teollisuustie 1, Petäjävesi

Toivakka: Toivakan neuvola, Iltaruskontie 6, Toivakka

Koronarokotustodistukset (koronapassi)

Yleensä koronarokotustodistus on saatavilla Omakannasta viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta. Lisätietoja: Thl.fi

Jos sinulla on kysyttävää omasta koronarokotustodistuksesta tai et pääse Omakanta-palveluun, voit soittaa koronarokotus ajanvaraus ja koronaneuvonta -numeroon. 014 269 0540, arkisin klo 8.30–15

Rokotusten eteneminen

THL raportoi koronarokotusten edistymisestä päivittäin: Koronarokotuskattavuus alueittain ja ikäryhmittäin (Thl.fi)