Aikuisten päihde- ja mielenterveystyö Seututerveyskeskuksessa

Julkaistu 31.5.2021 klo 8.00

Seututerveyskeskuksen päihde- ja mielenterveyspalvelut tarjoavat yli 18-vuotiaille kuntalaisille helposti tavoitettavaa, matalan kynnyksen palvelua päihde- ja mielenterveysongelmiin liittyvissä asioissa.

Seututerveyskeskuksen päihde- ja mielenterveyspalveluihin hakeutumista on sujuvoitettu omilla palvelunumeroilla. Palveluihin voi hakeutua suoraan soittamalla oman alueen palvelunumeroon. Palveluiden piiriin voi ohjautua myös muiden kunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden kautta.

Palvelut ovat avoinna seuraavasti

Laukaan päihde- ja mielenterveyspalvelut: Arkisin, maanantaista torstaihin klo 8.30–15.30 ja perjantaisin klo 8.30–14.30. Palvelunumero on 014 269 8479.

Keuruun ja Joutsan seudun päihde- ja mielenterveyspalvelut: Arkisin, maanantaista perjantaihin klo 8.00–11.00. Palvelunumero on 014 269 0046.

Vastaanotto tapahtuu terveysaseman tiloissa

Terveyskeskuksen päihde- ja mielenterveyspalveluiden vastaanotolla psykiatrinen sairaanhoitaja tekee hoidon tarpeen arviota, antaa palveluohjausta tai toteuttaa lyhyitä hoitojaksoja tarpeen mukaan. Tarvittaessa asiakas voidaan ohjata esimerkiksi lääkärille tai psykologille, ja palveluohjausta tarjotaan myös läheisille. Vastaanotto tapahtuu terveysaseman tiloissa. Laukaassa osa päihde- ja mielenterveyspalveluista sijaitsee Arwidssonintiellä.

Palveluista ei peritä maksua.

Päihde- ja mielenterveyspalveluissa tehdään tiivistä yhteistyötä muiden Seututerveyskeskuksen ammattilaisten sekä muiden mielenterveystoimijoiden, kunnan ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.