Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuollon tavoitteena on oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun, kehityksen ja psyykkisen hyvinvoinnin tukeminen. Koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon kuuluvat myös kouluyhteisön terveyden ja turvallisuuden edistäminen.

Kouluterveydenhoitaja työskentelee kouluilla ilmoitettuina aikoina. Kouluterveydenhoitaja on osana kouluyhteisöä ja toimii perheen lisäksi monialaisesti yhteistyössä mm. muiden opetus-, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan asiantuntijoiden kanssa.

Hoitoon hakeutuminen

Terveydenhoitajaan voi ottaa yhteyttä, jos jokin asia huolettaa lapsen tai nuoren fyysiseen, psyykkiseen tai sosiaaliseen hyvinvointiin tai kehitykseen liittyen. Tarkemmat vastaanottoajat ja yhteystiedot löytyvät koululta. Vapaa-ajalla sattuneet tapaturmat ja pitkäaikaissairauksiin liittyvät asiat hoidetaan terveysaseman vastaanotolla.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palvelut ovat maksuttomia. Alle 20-vuotiaat nuoret saavat tarvitsemansa ehkäisyn, kuten pillerit, kapselin, kierukan tai kondomeja maksutta kouluterveydenhuollosta tai neuvolasta.

Yhteystiedot

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Lue lisää

Terveyden edistäminen
Kouluterveydenhuollon Instagram

Muualla verkossa

Nuorelle (OmaKS.fi)