Koronanäytteenotto

Seututerveyskeskus järjestää koronanäytteenottoa Joutsassa, Keuruulla ja Laukaassa. Tarkemmat ohjeet näytteenottoon saapumiseksi on kerrottu alla.

Varaa aika koronanäytteenottoon Seututerveyskeskuksen koronapuhelimesta p. 014 269 8180.

Numero palvelee kaikissa koronaan liittyvissä asioissa arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana.

Näytteenottoajan saa varattua myös sähköinen koronaoirearvion kautta osoitteessa: www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649

Saat näytteenoton yhteydessä kirjalliset ohjeet karanteenista, joita tulee noudattaa testituloksen saamiseen asti. Karanteeniohjeet löytyvät myös Seututk.fi-sivustolta.

Joutsan koronanäytteenotto, Myllytie 8, 19650 Joutsa

  • Palvelee ajanvarauksella maanantaista perjantaihin pääasiassa Joutsan ja Luhangan asukkaita. Toivakkalaiset ohjataan pääsääntöisesti Laukaan koronanäytteenottoon (ks. alla).

Näytteenottopaikka sijaitse Joutsan vanhan terveysaseman ensiavussa. 

  • Myllytieltä käännyttäessä oikealle ja toinen tienhaara vasemmalle (ensimmäinen menee uuteen Sote-keskukseen.) Opaste tienhaarassa, josta käännytään vasemmalle. 
  • Odota vuoroasi tuulikaapissa tai sen ulkopuolella katoksessa. Vältä saapumasta paikalle ennen varattua aikaa, ettei synny ruuhkaa.

Keuruun koronanäytteenotto, Kantolantie 7, 42700 Keuruu

  • Palvelee ajanvarauksella arkisin klo 12–15:30 pääasiassa Keuruun, Multian ja Petäjäveden asukkaita.

Näytteenottopaikka sijaitsee Keuruun terveysaseman alapihalla vanhassa eläinlääkäritalossa.

  • Pääset näytteenottopisteelle joko Kantolantien tai Oikotien kautta.
  • Näytteenottopaikan edessä on muutama näytteenottoon tuleville varattu parkkipaikka. Lisää parkkipaikkoja on yläpihan uudella asfalttikentällä ja sisäpihalla on 2 h kiekkopaikkoja.
  • Käytä Oikotien puoleista sisäänkäyntiä ja jää odottamaan omaa vuoroasi. Sinun ei tarvitse ilmoittautua.

Laukaan koronanäytteenotto, Kantolantie 12, 41340 Laukaa

  • Palvelee ajanvarauksella arkisin klo 8–15 ja viikonloppuisin klo 9–13:30 pääasiassa Laukaan, Konneveden ja Toivakan asukkaita.

Näytteenottopaikka sijaitse Laukaan terveysaseman sisäpihalla.

  • Seuraa opasteita, Kantolantieltä ajetaan mäki suoraan ylös ja mäen päällä käännytään vasemmalle, sisäpihan puolelle. Sateen sattuessa näytteet otetaan terveysaseman sisällä, tuulikaapissa.