Kohdunsuun kypsyttely ballonkimenetelmällä

Sinulle on laitettu ballonki-katetri kohdunkaulakanavan läpi kohdun sisäsuulle kohdunsuun kypsyttämiseksi.

Kypsyttelyn tarkoituksena on saada kohdunsuuta avautumaan niin, että synnytys voidaan käynnistää kalvojen puhkaisulla tai synnytyksen käynnistämiseen tarkoitetuilla lääkkeillä.

Ballonkimenetelmä

Ballonki-katetri on asetettu kohdunkaulakanavaan, jossa sen keittosuolaliuoksella täytetty pää nojaa kohdun sisäsuulle. Ballongin nojautuminen sisäsuulle kypsyttää kohdunsuuta. Voit vetää itse katetrista noin kahden tunnin välein, pitääksesi aktiivista vetoa yllä.

Ballongin ollessa paikoillaan, myös sikiön pää työntää ballonkia alaspäin, saaden kohdunsuuta kypsytettyä. Picture 1

Ballonki-katetrin laiton jälkeen

Ballongin ollessa paikoillaan voit liikkua normaalisti. Sikiön liikkeitä tulee seurata normaaliin tapaan.

Ballonki-katetri tippuu pois kohdunsuulta yleensä seuraavaan aamuun mennessä. Kohdunsuulta tippuneen katetrin voi hävittää normaalisti sekajätteen mukana. Jos katetri on aamulla edelleen paikoillaan, voit lisätä vetoa kohdunsuulle.

Jos katetri tippuu pois kohdunsuulta ennen seuraavaa aamua tai sinulta menee lapsivesi, synnytysvastaanotolle tullaan samana iltana klo 22 asti tai sen jälkeen seuraavana aamuna, jos synnytys ei ole käynnissä.

Synnytysvastaanotolle täytyy tulla heti jos sinulla on kuumetta, kovaa jatkuvaa kipua, jatkuvaa kirkasta verenvuotoa tai sikiö ei liiku normaalisti.

Jatkohoito

Ballongin laittoa seuraavana päivänä, sinun täytyy tulla synnytysvastaanotolle. Synnytysvastaanotolla lääkäri tekee suunnitelman jatkohoidon suhteen.

Mikäli ballonki-katetri on vielä paikoillaan, lääkäri poistaa sen.

Kysyttävää

Jos sinulla on kysyttävää voit aina soittaa synnytysvastaanotolle 014 – 2691204.