Kiinteä oikomislaite

Kiinteää oikomislaitetta käytetään vaikeiden purentavirheiden ja pysyvien hampaiden asentovirheiden korjaamiseen. Kiinteät laitteet tarkoittavat hampaisiin kiinnitettyjä nuppeja, kiinnikkeitä tai poskihampaiden renkaita sekä näihin liitettyjä hampaita siirtäviä kaarilankoja.

Laitteen kiinnittämisen ja aktivoinnin jälkeen hampaissa on muutaman päivän ajan puruarkuutta.

Hampaiden huolellinen ja säännöllinen puhdistaminen annettujen ohjeiden mukaisesti on ensiarvoisen tärkeää, koska laitteiden takia hampaisiin kertyy tavallista enemmän plakkia, eli bakteeripeitettä ja ruuantähteitä. Huolimaton puhdistaminen jättää hampaan pinnalle happaman plakin, joka vaurioittaa pysyvästi kiillettä kiinnikkeiden ympäriltä, ja aiheuttaa lisäksi ientulehdusta.

Harjaa hampaat aamuin ja illoin fluorihammastahnalla ja pehmeällä pienikokoisella hammasharjalla, erityisen huolella ienrajat. Lisäksi apuna tarvitset hammasvälien puhdistamiseen hammastikkuja tai hammaslankaa. Hammasharja kuluu normaalia nopeammin kojeiden vuoksi. Vaihda harja riittävän usein uuteen.

Imeskeltävät fluoritabletit tuovat lisäsuojaa hampaiden reikiintymistä vastaan. Näistä saat ohjeet hammashoitolassa.

Jotta laitteet eivät rikkoutuisi tai irtoaisi, vältä kovien ja sitkeiden makeisten syöntiä . Ruokailun jälkeen ksylitolipurukumin pureskelu 5-10 minuutin ajan (yksi pala kerrallaan) tai ksylitolipastillin imeskely on suotavaa. Jos laite rikkoutuu tai siitä on muita ongelmia, ota yhteys alueesi suun terveydenhuollon palvelunumeroon.

Annettujen ohjeiden ja varattujen hoitoaikojen laiminlyönti pidentää hoitoaikaa ja vaikeuttaa hyvään lopputulokseen pääsemistä. Toistuvien laiminlyöntien takia hoitosi voidaan keskeyttää ja voit menettää oikeutensa terveyskeskuksen oikomishoitoon.

Jos laite huolimattomuudesta rikkoontuu, peritään sinulta laitteen korjaamisesta aiheutuvat kulut (maksuasetus nro 912).

MUISTA NOUDATTAA SOVITTUJA HOITOAIKOJA!