Omaolo-palvelu

Lopeta oireiden googlaus. Aloita > Omaolo.fi

Omaolo.fi on verkkopalvelu, joka ottaa sinut mukaan edistämään hyvinvointiasi yhdessä julkisen terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten kanssa. Sen käyttö on helppoa ja se säästää sinut jonottamiselta sekä turhilta hoitokäynneiltä.

Seututerveyskeskuksen kuntien alueella käytössä ovat tällä hetkellä seuraavat Omaolon palvelut:

Omaolon oirearviot kertovat luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Suositukset perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen näyttöön ja Käypä hoito -suosituksiin.

Omaolon palveluja laajennetaan Seututerveyskeskuksessa vähitellen.

Hyvinvointivalmennukset

Omaolo.fi-palvelun maksuttomat hyvinvointivalmennukset kannustavat sinua elin- ja elämäntapamuutoksiin, joilla hyvinvointisi voi kohentua. Valmennukset ohjaavat ja seuraavat suorittamiesi tehtävien avulla edistymistäsi. Voit aloittaa hyvinvointivalmennuksia itsenäisesti tai ammattilaisen suosittelemana.

Terveystarkastus

Omaolo.fi-palvelussa kuka tahansa voi tehdä sähköisen terveystarkastuksen, kun haluaa kattavan raportin omasta terveydentilastaan.

Terveystarkastuksessa vastaat kysymyksiin mm. terveydentilastasi, ravitsemustottumuksistasi, päihteiden käytöstä, liikuntatottumuksistasi, unesta, kokemastasi stressistä, ihmissuhteistasi ja henkisestä hyvinvoinnistasi. Terveystarkastus arvioi vastausten perusteella sairastumisriskejäsi sekä antaa keskimääräisen ennusteen elinvuosistasi ja terveellisillä elintavoilla saavutettavista lisävuosista. Terveystarkastuksen raportista selviää, mihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota tulevan elämänlaadun parantamiseksi, ja mistä saat siihen apua ja lisätietoja.

Seututerveyskeskuksen alueen kuntalaiset voivat lähettää terveystarkastuksensa tulokset omalle terveysasemalleen saadakseen ammattilaisen arvion terveydentilastaan ja ohjeita oman hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Ammattilainen on yhteydessä terveystarkastuksen lähettäneeseen kuntalaiseen viiden arkipäivän sisällä.