Ajanvaraus koronarokotukseen ja ajan peruminen

Rokotusajan voi varata sähköisesti osoitteessa: https://oma.hyvis.fi/group/keski-suomi/ajanvaraus. Varatessasi aikaa alle 12-vuotiaalle, käytä puolesta asiointi -toimintoa.

Lapsen rokottaminen edellyttää molempien huoltajien suostumusta rokotteen antamiseen. Suostumukset kysytään rokotukseen saavuttaessa. Suostumuksen voi ilmoittaa suullisesti tai ottamalla mukaan huoltajan suostumuslomakkeen, jonka voi tulostaa THL:n sivuilta (Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle) ja täyttää valmiiksi rokotuksiin tultaessa. Kirjallinen lomake on pakollinen, jos esimerkiksi lapsen isovanhempi tai muu läheinen käyttää lasta rokotuksessa.

Rokotusajan voi halutessaan varata mihin tahansa Seututerveyskeskuksen rokotuspisteeseen. Aikoja on varattavissa sekä arkipäivinä että viikonloppuisin.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollista esimerkiksi pankkitunnusten puuttumisen takia, voit soittaa numeroon 014 269 0540, ma-to klo 8–11. Jätäthän vain yhden soittopyynnön ja maltathan odottaa takaisinsoittoa. Ethän soita vastaanottojen ja päivystyksen puhelinnumeroihin rokotusasioissa.

Puhelimitse varatun rokotusajan voi perua numerosta p. 014 269 0544 ma-pe klo 8–10. Tämä numero on tarkoitettu vain ajan peruutuksia varten. Sähköisesti varatut ajat voi perua sähköisen järjestelmän kautta.