Seututerveyskeskus seuraa koronatilanteen kehittymistä aktiivisesti

Julkaistu 12.8.2020 klo 8.00

Keski-Suomen seututerveyskeskus jatkaa vielä ainakin elokuun ajan keskitettyjen infektio- ja kiirevastaanottojen toimintaa. Keskitetyt vastaanotot toimivat Joutsan, Keuruun ja Laukaan terveysasemilla muiden terveysasemien pysyessä edelleen suljettuina, jotta henkilökunta riittää erillisen infektiovastaanoton järjestelyihin. Vastaanottotoiminnat on keskitetty, koska infektiopotilaiden hoito asettaa tällä hetkellä tiukat hygieniavaatimukset tilojen puhtauden suhteen. Näin turvataan riskiryhmäpotilaiden turvallisen asiointi.

Seututerveyskeskuksessa seurataan, miten lomilta paluu sekä päiväkotien ja koulujen aukeaminen vaikuttavat koronatilanteeseen, ennen kuin tehdään ratkaisuja kaikkien terveysasemien avaamisesta.

Kaikkien kuntien asukkaita palvellaan kuitenkin tarpeen mukaisesti niin palvelunumeroiden kuin sähköisten asiointipalvelujen kautta. Suljettujen terveysasemien palvelunumerot toimivat normaalisti ja niille järjestetään lisääntyvästi erikseen sovittuja vastaanottoja ja muita palveluja, mutta ovet pysyvät vielä lukittuina tarpeettoman kulun estämiseksi ja turvallisen asioinnin takaamiseksi myös riskiryhmäläisille.

Keski-Suomessa koronatilanne on pysynyt rauhallisena

Keski-Suomessa koronatartuntojen määrä on pysynyt maltillisena ja tilannetta seurataan jatkuvasti aktiivisella näytteenotolla. Koronanäytteitä on otettu Keuruulla ja Laukaassa kaikkina arkipäivinä lisääntyvissä määrin, ja tällä viikolla myös Joutsassa aloitetaan koronanäytteenotto. Joutsan näytteenottopäivät määräytyvät tarpeen mukaan. Koronatestejä otetaan herkästi hengitystieinfektio-oireisilta ja testiin voi hakeutua terveysaseman palvelunumeron kautta. Koronanäytteenotto toimii vain ajanvarauksella.