Seututerveyskeskuksen neuvoloihin voi nyt varata ajan sähköisesti

Julkaistu 22.3.2017 klo 8.34

Perhesuunnittelu-, äitiys- ja lastenneuvolan vastaanottoaikoja voi jatkossa varata sähköisesti koko seututerveyskeskuksen alueella. Sähköisellä palvelulla halutaan tuoda vaihtoehtoja ja joustavuutta asiointitapoihin, jottei ajanvaraus ole enää sidottuna rajattuihin soittoaikoihin. Myös perinteiset ajanvaraustavat ovat edelleen käytössä.

Sähköiseen ajanvaraukseen pääsee osoitteesta www.seututk.fi/varaaaika. Ajanvaraus vaatii erillisen kirjautumisen asiointipalveluun, jossa kuntalainen voi valita haluamansa ajan tarvitsemalleen vastaanotolle. Palvelu näyttää neuvolan terveydenhoitajien vapaana olevat ajat, joita voi suodattaa valitun toimipisteen tai päivämäärän perusteella.

– Sähköisen ajanvarauksen kautta parannamme palveluidemme saavutettavuutta, sillä se mahdollistaa asioinnin ajasta ja paikasta riippumatta. Tätä on tarkoitus laajentaa myöhemmin myös muihin palveluihimme, kertoo seututerveyskeskuksen toimitusjohtaja Päivi Ylä-Kolu.

Terveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden sähköiseen asiointiin tuotettua palvelua hallinnoi Hyvis-ICT Oy. Järjestelmä on käytössä tai juuri tulossa käyttöön valtaosassa Hyvis-ICT:n omistajaorganisaatioita ja useissa muissa organisaatioissa.

– HyvisSADe-hankkeessa kansallisesti kehitetty ajanvaraus ja palvelunhallinta (AVPH, Palveluohjain) on otettu hyvin vastaan ja olemme innolla tuomassa sähköistä ajanvarausta käyttöön myös Keski-Suomen seututerveyskeskuksen palveluissa. Kiinnostusta palvelun käyttöön on runsaasti sekä sosiaali- että terveyspalveluissa. Palvelua kehitetään jatkuvasti kattamaan laajemmin sote-sektorin ajanvaraus- ja palvelunhallintatarpeita, kertoo Hyvis-ICT Oy:n kehityspäällikkö Atte Tikkanen.