Laboratoriotutkimusten tulokset voi katsoa nyt Omakannasta

Julkaistu 3.1.2019 klo 14.48

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin, Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen (JYTE), Muuramen Hyvinvoinnin ja Seututerveyskeskuksen terveydenhuollon avohoidon asiakkaat voivat 2.1.2019 alkaen katsoa laboratoriotutkimuspyyntönsä ja niihin liittyvät tutkimusvastaukset Omakannasta.

Yleisimmät tutkimustulokset näkyvät Omakannassa heti niiden valmistuttua. Sellaiset tutkimustulokset, jotka vaativat esim. vastaanottokäyntiä tai soittoa, viivästetään automaattisesti 28 vuorokautta, minkä jälkeen ne näkyvät Omakannassa. Vain uudet 2.1.2019 jälkeen tehdyt avohoitokäynnin laboratoriotutkimuspyynnöt ja niiden vastaukset tallentuvat Omakantaan. Sinne ei siis siirretä vanhoja laboratoriotutkimusten vastauksia.

Niille terveydenhuollon asiakkaille, jotka käyvät säännöllisin väliajoin laboratoriotutkimuksissa, tehdään yleensä ns. kestolähete tulevia tutkimuspyyntöjä varten. Nämä kestolähetepyyntöihin liittyvät laboratoriotutkimusvastaukset eivät tallennu automaattisesti Omakantaan. Jos halutaan, että ne tulevat näkyviin Omakantaan, on kestolähete uudistettava seuraavan hoitokontaktin yhteydessä.

Laboratoriotutkimusvastaukset löytyvät Omakannassa (www.omakanta.fi) Terveystiedot-osiosta kohdasta "Tutkimukset". Siellä näkyvät ne vastaanottokäynnit, joihin on kiinnitetty kuvantamis- tai laboratoriotutkimuspyyntöjä sekä vastauksia. Lisäksi tutkimusvastaukset ovat nähtävillä Terveystiedot-osiossa kohdassa "Käynnit ja hoitojaksot" erillisenä linkkinä, joka on liitettynä käyntiin tai hoitokontaktiin.