Lääkehoidon päivä 16.3.2017 – Ajantasainen lääkitystieto voi pelastaa henkesi

Julkaistu 2.3.2017 klo 8.30

Lääkehoidon päivä herättelee jokaista tarkistamaan lääkitystietojensa ajantasaisuutta teemalla ”Kuka tietää lääkityksesi?”. Vain jokainen itse tietää, mitä lääkkeitä ja valmisteita todellisuudessa käyttää. Mukana pidettävä ajantasainen lääkityslista voi olla ratkaisevan tärkeä akuutissa tilanteessa.

Ajantasainen lääkitystieto on edellytys oikeille hoitopäätöksille ja turvallisen lääkehoidon toteutumiselle. Sähköinen reseptikään ei aina takaa sitä, että ammattilaisella olisi ajantasainen tieto lääkityksestäsi. Joskus reseptiin kirjattu tieto voi olla eri kuin kotona käytetty annosohje. Reseptilääkkeiden lisäksi tieto käytetyistä itsehoitolääkkeistä ja ravintolisistä on tärkeää turvallisia hoitopäätöksiä tehtäessä. Ole aktiivinen oman ja läheistesi lääkehoidon onnistumisessa! Lisätietoja lääkityslistasta ja eri ratkaisuista saat Internetistä osoitteesta omalista.fi.

Lääkehoidon päivää toteutetaan paikallisina tapahtumina

Lääkehoidon päivä on lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteinen valtakunnallinen teemapäivä, joka toteutetaan paikallisina tapahtumina ympäri Suomen. Lääkehoidon päivänä lääkkeiden käyttäjiä rohkaistaan tuntemaan lääkkeensä sekä huomioimaan lääkehoitonsa vaikutuksia.

Lääkehoidon päivän järjestävät yhteistyössä lääke- ja terveydenhuollon toimijat. Päivän valtakunnallista suunnittelua ja järjestelyjä koordinoi Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea.

Tule mukaan omaan paikalliseen tapahtumaasi!

Seututerveyskeskuksen terveysasemilla teemapäivän tapahtumat torstaina 16.3.2017:

Joutsan terveysaseman vastaanotolla torstaina 16.3.2017 klo 10 - 14.
Keuruun terveysaseman vastaanotolla torstaina 16.3.2017 klo 10 - 14. 
Laukaan terveysaseman vastaanotolla torstaina 16.3.2017 klo 10 - 14. 
Petäjäveden terveysaseman vastaanotolla torstaina 16.3.2017 klo 12 - 15. 

Tule juttelemaan lääkeasioista ammattilaisten kanssa! Tapahtumat ovat kaikille avoimia. Tapahtumissa on mukana terveysasemien ja apteekkien henkilöstöä.

Lue lisää Lääkehoidon päivän tapahtumista ja päivän teemasta: www.laakehoidonpaiva.fi.