Lääkäripula vaikeuttaa kiireettömien lääkäriaikojen saantia kaikkien Seututerveyskeskuksen kuntien alueella talven aikana

Julkaistu 21.11.2018 klo 13.05

Useamman vakituisen lääkärin yhtäaikainen yllättävä poissaolo vaikeuttaa kiireettömien lääkäriaikojen saantia kaikkien Seututerveyskeskuksen kuntien alueella. Rekrytointiyrityksistä huolimatta sijaisia tai vuokralääkäreitä ei ole tällä hetkellä saatavilla. Tilanteen uskotaan korjaantuvan alkukevään aikana, kun useampi tuolloin valmistuva lääkäri aloittaa työnsä Seututerveyskeskuksessa.

Esimerkiksi lääkärikäyntiä vaativat pitkäaikaissairauksien vuosikontrollit tai lievät pitkäaikaiset oireet voidaan hoitaa vasta lääkäritilanteen parannuttua. Sairaanhoitajan, fysioterapeutin sekä mielenterveys- ja päihdetyöntekijöiden vastaanotolle pääsee edelleen tarvittaessa vaikka samana päivänä.

Lääkärin päivystys- ja kiirevastaanotot pystytään turvaamaan Joutsan, Keuruun, Laukaan, Konneveden ja Petäjäveden terveysasemilla, jotka ovat myös muiden Seututerveyskeskuksen kuntien asukkaiden käytettävissä.

Lääkäripulan aikana terveysasemilta tarjotaan kiireettömien lääkäriaikojen saamiseksi palveluseteliä, jolla asiakas voi hankkia tarvitsemansa lääkäripalvelun yksityiseltä palveluntuottajalta niin halutessaan. Hyvän hoidon tarpeen arvion jälkeen hoidon voivat aloittaa myös muut Seututerveyskeskuksen ammattilaiset, joiden osaamista kannattaa varsinkin tässä tilanteessa hyödyntää.

Lääkäriresurssia pyritään paikkaamaan aktiivisesti, jotta kiireettömien lääkäriaikojen saanti paranisi jo ennen kevättä.