Konneveden sairaalatoiminnan päättyminen tuo muutoksia myös laboratorio- ja kuvantamispalveluihin

Julkaistu 19.4.2017 klo 9.10

Konneveden sairaalan toiminta päättyy suunnitellusti 28.4.2017, jonka jälkeen kaikki terveyskeskussairaalahoitoa tarvitsevat konnevetiset hoidetaan Laukaan sairaalassa tai muissa seututerveyskeskuksen sairaaloissa. Laboratorio ja kuvantaminen toimivat vielä toukokuun ajan kuten ennenkin.

Sairaalatoiminnan päättymisestä johtuvan käyttöasteen pienenemisen myötä myös laboratorion ja kuvantamisen palveluihin tulee muutoksia. 1.6 alkaen laboratorion näytteenottopäiviä on Konnevedellä kahtena päivänä viikossa, maanantaisin ja torstaisin kello 7.30–15.00. Kuvantamispalvelut siirtyvät kokonaan Laukaan terveysasemalle kesäkuun alusta lähtien. Sekä laboratorio- että kuvantamispalvelut toimivat ajanvarauksella.

Sairaalatoiminnan päättymisen jälkeen Konneveden terveysasema palvelee sekä kiireettömissä että päivystysluontoisissa asioissa aina virka-aikana. Ilta- ja viikonloppupäivystys toimii Laukaan terveysasemalla kuten ennenkin. Lisäksi hätätilanteita varten kuntalaisten turvana on hätänumerosta tavoitettava ensihoitoyksikkö sekä Keski-Suomen keskussairaalan päivystys.