Päihdepalvelut

Päihdepalvelujen tavoitteena on ennaltaehkäistä alkoholihaittojen syntymistä sekä motivoida ja tukea asiakasta muutokseen alkoholinkäytön ja elämänhallinnan suhteen.

Päihdeongelmiin saa apua seututerveyskeskuksen terveysasemien hoitajan vastaanotolta tai ottamalla yhteyttä suoraan päihdesairaanhoitajaan.

Päihdepalveluista ei peritä maksua.

Päihdesairaanhoitaja

Seututerveyskeskuksella on erityisesti päihdeongelmien hoitoon perehtyneitä päihdesairaanhoitajia Laukaan ja Keuruun terveysasemilla. Keuruun päihdesairaanhoitajat palvelevat myös Multian ja Petäjäveden asukkaita.

Päihdesairaanhoitaja tarjoaa yli 18-vuotiaille kuntalaisille ohjausta, neuvontaa ja hoitoa päihteisiin liittyvissä kysymyksissä. Tarvittaessa päihdesairaanhoitaja ohjaa muihin hoitopaikkoihin. Myös omaiset voivat ottaa päihdesairaanhoitajaan yhteyttä ongelmatilanteissa, tai jos heillä on herännyt huoli läheisen päihteiden käytöstä.

Päihdesairaanhoitaja tekee tarvittaessa hoidontarpeen arvion ja ohjaa jatkohoitoon esimerkiksi erityispäihdepalveluihin.

Vertaistoimintaa alkoholisteille ja heidän läheisilleen

Keski-Suomen keskussairaalalla Jyväskylässä kokoontuu viikoittain alkoholisteille ja heidän läheisilleen suunnatut AA- ja Al-Anon -vertaistukiryhmät. Ryhmät ovat avoimia kaikille keskisuomalaisille. Lue lisää: Vertaistoiminnan tiedote 12.1.2017, pdf (195 Kt).