Mielenterveyspalvelut

Mielenterveyspalvelut

Terveysasemien psykologit palvelevat Laukaassa, Joutsassa, Keuruulla, Multialla ja Petäjävedellä. Toivakan ja Luhangan asukkaita palvelee Joutsan psykologi. Konneveden mielenterveyspalveluista vastaa kunnan mielenterveystyön sairaanhoitaja ja konsultoiva psykiatri.

Lisäksi Keuruulla toimii mielenterveystyöhön erikoistunut erityispalveluyksikkö, joka on vuoden 2017 aikana integroitumassa vastaanoton ja terveysneuvonnan yhteyteen. Keuruun ja Laukaan terveysasemilla toimii myös depressiohoitajan vastaanotto.

Mielenterveyspalveluista ei peritä maksua.

Huomaa, että Laukaassa sairaanhoitopiirin psykiatrinen poliklinikka tarjoaa kiireellisessä avuntarpeessa mielenterveyspalveluita myös ilman lähetettä. Katso psykiatrian päivystyksen yhteystiedot poliklinikan sivuilta.

Psykologit

Terveysasemien psykologit hoitavat lieviä mielenterveyden ongelmia ja tekevät psykologisia tutkimuksia.Psykologeilta saa ohjausta, arviointia tai lyhytkestoista hoitoa henkisen hyvinvoinnin ja kehityksen tueksi. Psykologiin voi ottaa yhteyttä esim. erilaisissa elämän muutos- ja kriisitilanteissa, omaan jaksamiseen sekä hyvinvointiin tai vanhemmuuteen ja lasten kuntoutukseen liittyvissä asioissa.

Vaikeissa mielenterveyshäiriöissä voidaan tarvita psykiatrista sairaanhoitoa, johon potilas tarvittaessa ohjataan lähetteellä.

Koulupsykologit

Kuntien koulupsykologeista saa parhaiten tietoa omalta koululta.

Lue lisää: Keuruun erityispalveluyksikkö (EPY)
Lue lisää: Depressiohoitajat