Mielenterveyspalvelut

Mielenterveyspalvelut

Terveysasemien psykologit palvelevat Laukaassa, Joutsassa, Keuruulla, Multialla ja Petäjävedellä. Toivakan ja Luhangan asukkaita palvelee Joutsan psykologi. Laukaan psykologi palvelee myös Konneveden lapsiasiakkaita. Konneveden aikuismielenterveyspalveluista vastaa kunnan mielenterveystyön sairaanhoitaja ja konsultoiva psykiatri.

Keuruun erityispalveluyksikön tarjoamat mielenterveyspalvelut on vuoden 2017 aikana integroitu Keuruun vastaanoton ja terveysneuvonnan yhteyteen. Keuruun ja Laukaan terveysasemilla toimii myös depressiohoitajan vastaanotto.

Mielenterveyspalveluista ei peritä maksua.

Lue lisää: Keuruun mielenterveyspalvelut
Lue lisää: Depressiohoitajat

Huomaa, että Laukaassa sairaanhoitopiirin psykiatrinen poliklinikka tarjoaa kiireellisessä avuntarpeessa mielenterveyspalveluita myös ilman lähetettä. Katso psykiatrian päivystyksen yhteystiedot poliklinikan sivuilta.

Psykologit

Terveysasemien psykologit hoitavat lieviä mielenterveyden ongelmia ja tekevät psykologisia tutkimuksia.Psykologeilta saa ohjausta, arviointia tai lyhytkestoista hoitoa henkisen hyvinvoinnin ja kehityksen tueksi. Psykologiin voi ottaa yhteyttä esim. erilaisissa elämän muutos- ja kriisitilanteissa, omaan jaksamiseen sekä hyvinvointiin tai vanhemmuuteen ja lasten kuntoutukseen liittyvissä asioissa.

Vaikeissa mielenterveyshäiriöissä voidaan tarvita psykiatrista sairaanhoitoa, johon potilas tarvittaessa ohjataan lähetteellä.

Koulupsykologit

Kuntien koulupsykologeista saa parhaiten tietoa omalta koululta.

Psykiatrinen sairaanhoitaja

Seututerveyskeskuksen psykiatrinen sairaanhoitaja palvelee lapsia, nuoria ja heidän perheitään Laukaan hyvinvointi- ja perhekeskus HyPe:ssä kaikenlaisissa kehitykseen, psyykkiseen vointiin ja jaksamiseen sekä arjen sujumiseen liittyvissä kysymyksissä ja huolenaiheissa.

Yhteyden saa soittamalla suoraan puhelinnumeroon 014 269 0094 tai koulujen oppilashuollon kautta.