Ajanvaraus

Ajanvaraus

Katso ajanvarausohjeet palveluittain

Varatut ajat voi perua puhelimitse tai terveysasemalla. Aika tulee perua viimeistään edellisenä arkipäivänä kello 12 mennessä. Perumatta jätetyistä käyttämättömistä ajoista voidaan periä maksu.

Vastaanotot

Terveysasemien lääkärin ja hoitajan vastaanotot toimivat ajanvarauksella, jonka yhteydessä tehtävän hoidon tarpeen arvioinnin perusteella hoitaja ohjaa potilaan tarkoituksenmukaiseen hoitoon joko lääkärille tai muulle terveysalan ammattilaiselle.

Ensiapu- ja kiireasioissa yhteydenotto on tehtävä puhelimitse suoraan terveysasemalle tai päivystykseen. Kiireetön ajanvarauspyyntö on helpointa tehdä sähköisesti ilman kirjautumista.

Terveysasemien palvelunumerot löytyvät vastaanottojen yhteystiedoista. Terveysasemille voi jättää soittopyynnön myös sähköisesti. Jos hoidon tarpeesi ei ole kiireellinen, saat hoitajalta itsehoito-ohjeita, joilla voit lievittää oireitasi ilman vastaanotolla käyntiä.

Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuolto toimii vain ajanvarauksella. Kiireetön ajanvarauspyyntö on helpointa tehdä sähköisesti ilman kirjautumista. Kaikkiin seututerveyskeskuksen hammashoitoloihin voi varata ajan samasta suun terveydenhuollon numerosta. Kiireelliset ajanvaraukset arkisin klo 8–10, kiireettömät klo 10–16. Kiireetöntä hoitoa varatessa suun terveydenhuoltoon voi myös jättää sähköisen soittopyynnön.

Suun terveydenhuolto
014 269 0333

Varatun ajan voi perua arkisin klo 7.30–16 numerossa 014 269 0332 tai sähköisellä lomakkeella.

Neuvolat ja kouluterveydenhuolto

Neuvolat ja aikuisten terveysneuvonta toimivat alueittain ajanvarauksella. Perhesuunnittelu-, äitiys- ja lastenneuvolaan sekä aikuisneuvolaan saa helpoiten varattua ajan sähköisesti. Toimipaikkakohtaiset soittoajat ja -ohjeet löytyvät neuvoloiden yhteystiedoista.

Myös kouluterveydenhoitajien vastaanottoajat vaihtelevat koulukohtaisesti. Vastaanottoajat ja ajanvaraustiedot löytyvät koulu- ja opiskeluterveydenhuollon yhteystiedoista.

Fysioterapia, toimintaterapia ja puheterapia

Fysio-, toiminta- tai puheterapeutin vastaanotolle ohjataan terveydenhuollon ammattilaisen tekemän hoidon tarpeen arvion perusteella. Näiden palvelujen pariin voi hakeutua terveysaseman palvelunumeron kautta. Fysio-, toiminta- ja puheterapeutteihin voi olla yhteydessä myös suoraan, kun hoitosuhde on muodostunut.

Mielenterveyspalvelut

Psykologille, psykiatriselle sairaanhoitajalle, päihdehoitajalle, depressiohoitajalle tai muulle mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntijalle ohjataan terveydenhuollon ammattilaisen tekemän hoidon tarpeen arvion perusteella. Mielenterveyspalvelujen pariin voi hakeutua terveysaseman palvelunumeron kautta. Mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntijoihin voi olla yhteydessä myös suoraan, kun hoitosuhde on muodostunut.

Laboratorio ja kuvantaminen

Fimlabin laboratorionäytteenoton ajanvarausohjeet löytyvät terveysasemien yhteystiedoista sekä Fimlabin nettisivuilta. Kuvantamisen sivulta löytyy ajanvarausohjeet sekä lisätietoa palvelusta.