Ajanvaraus

Aikuisten terveysneuvonta

Katso ajanvarausohjeet palveluittain

Varatut ajat voi perua puhelimitse tai terveysasemalla. Aika tulee perua viimeistään edellisenä arkipäivänä kello 12 mennessä. Perumatta jätetyistä käyttämättömistä ajoista voidaan periä maksu.

Lääkärin ja hoitajan vastaanotot

Terveysasemien lääkärin ja hoitajan vastaanotot toimivat ajanvarauksella, jonka yhteydessä tehtävän hoidon tarpeen arvioinnin perusteella hoitaja ohjaa potilaan tarkoituksenmukaiseen hoitoon joko lääkärille tai muulle terveysalan ammattilaiselle.

Kiireetön ajanvarauspyyntö on helpointa tehdä sähköisesti ilman kirjautumista. Terveysasemien palvelunumerot löytyvät vastaanottojen yhteystiedoista. Jos hoidon tarpeesi ei ole kiireellinen, saat hoitajalta itsehoito-ohjeita, joilla voit lievittää oireitasi ilman vastaanotolla käyntiä.

Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuolto toimii vain ajanvarauksella. Kiireetön ajanvarauspyyntö on helpointa tehdä sähköisesti ilman kirjautumista. Kaikkiin seututerveyskeskuksen hammashoitoloihin voi varata ajan samasta suun terveydenhuollon numerosta. Kiireelliset ajanvaraukset arkisin klo 8–10, kiireettömät klo 10–16. Kiireetöntä hoitoa varatessa suun terveydenhuoltoon voi myös jättää sähköisen soittopyynnön.

Suun terveydenhuolto
014 269 0333

Varatun ajan voi perua arkisin klo 7.30–16 numerossa 014 269 0332 tai sähköisellä lomakkeella.

Neuvolat ja kouluterveydenhuolto

Neuvolat ja aikuisten terveysneuvonta toimivat alueittain ajanvarauksella. Perhesuunnittelu-, äitiys- ja lastenneuvolaan sekä aikuisneuvolaan saa helpoiten varattua ajan sähköisesti. Toimipaikkakohtaiset soittoajat ja -ohjeet löytyvät neuvoloiden yhteystiedoista.

Myös kouluterveydenhoitajien vastaanottoajat vaihtelevat koulukohtaisesti. Vastaanottoajat ja ajanvaraustiedot löytyvät koulu- ja opiskeluterveydenhuollon yhteystiedoista.

Kuntoutus ja erityistyöntekijät

Hoitajan tai lääkärin vastaanotolta sinut voidaan ohjata fysio-, toiminta- tai puheterapeutille, psykologille, päihdehoitajalle, depressiohoitajalle tai muulle mielenterveyden ammattilaiselle.

Tarvittaessa voit olla myös suoraan yhteydessä kuntoutukseen ja erityistyöntekijöihin. Tarkemmat ajanvaraustiedot ja soittoajat löytyvät kuntoutuksen, erityistyöntekijöiden ja mielenterveyspalvelujen yhteystiedoista.

Laboratorio ja kuvantaminen

Fimlabin laboratorionäytteenoton ajanvarausohjeet löytyvät terveysasemien yhteystiedoista sekä Fimlabin nettisivuilta. Kuvantamisen sivulta löytyy ajanvarausohjeet sekä lisätietoa palvelusta.