Oikomiskoje irrallinen - ohjeita käyttäjälle

 

Irrotettavaa oikomiskojetta käytetään pieniin hampaiden asentovirheiden korjauksiin, esim. yläetuhampaan ristipurentatilanteissa. Kojeessa on tehty suulakea peittävä osa akryylistä ja siinä on lisäksi metallista taivutetut kiinnityspinteet ja hampaiden asentovirheen korjaukseen tarvittavat jouset.

 

Levyä pidetään ympäri vuorokauden. Myöhemmin oikojan ohjeiden mukaisesti levyn pitoa voidaan vähentää. Nuhakuumeen tai muun laitteen käyttöä vaikeuttavan sairauden aikanakin levyä on pidettävä muutama tunti päivässä. Levyn pitämättä jättäminen palauttaa hampaita virheasentoon ja levy muuttuu epäsopivaksi.

 

Levy asetetaan paikoilleen ja otetaan pois kiinnityspinteistä painamalla varoen vääntämästä muita metallisia osia. Aktiiviset jouset asetetaan paikalleen hoitolassa annetun ohjeen mukaisesti.

 

Hampaat harjataan aamuin illoin fluorihammastahnalla ja pehmeällä pienikokoisella hammasharjalla. Levy harjataan siihen tarkoitukseen varatulla hammasharjalla ja vedellä. Puhdistusaineena voit käyttää nestemäistä astianpesuainetta tai akryyliproteeseille tarkoitettua puhdistustahnaa. Lisäksi levy syväpuhdistetaan 1-2 kertaa viikossa veteen liuotettavilla puhdistustableteilla tai desinfiointinesteellä. Kun levy ei ole suussa, se säilytetään rasiassa kuivana.

 

Kovien ja sitkeiden makeisten syöntiä oikomiskoje suussa pitää välttää, jotta koje ei rikkoutuisi. Jos perheessäsi on koira, huolehdi, ettei levy joudu koiran puruleluksi. Älä koskaan kuljeta levyä ilman suojakoteloa taskussa tai laukussa.

 

Jos oikomiskoje ei pysy paikoillaan kiinnityspinteiden löystyessä tai levy rikkoutuu, ota yhteyttä hammashoitolaan.

 

Toistuvien laiminlyöntien takia hoito voidaan joutua keskeyttämään. Jos laite menee hukkaan tai huolimattomuudesta rikkoutuu, peritään vanhemmilta laitteen korjaamisesta tai uuden hankkimisesta aiheutuvat hammaslaboratoriokulut (maksuasetus nro 912).

 

Ota levy mukaan jokaiselle hoitokäynnille ja muista noudattaa sovittuja hoitoaikoja.